Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
22.12.2018 Kutilstvo
Kutilstvo na záhradu patrí
Niet lepšieho pocitu, ako keď si sami urobíte na záhrade pergolu alebo manželke vyrobíte kŕmidlo pre vtáčiky. čítať celé
21.12.2018 Turistika
10 dôvodov, prečo relaxovať chodením do prírody
Zostavili sme pre vás dôvody, prečo by mal každý človek, starajúci sa o svoje zdravie, častejšie vyraziť do prírody. čítať celé
Ako správne pestovať tulipány
Základom úspechu pri pestovaní tulipánov je vytrvať a nenechať sa odradiť počiatočným neúspechom. čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Gastronómia

Materiály a príslušenstvo pre gastro

Základné stroje potrebné v každej gastronómii doplnia malé gastro zariadenia slúžiace okrem iného na prípravu mäsitých pokrmov, rýchleho občerstvenia, dezertov či nápojov. V kategórii nájdeme rôzne druhy strojov na mäso, plničky klobásstroje na pukance a cukrovú vatu a tiež gastro panvice .

Za zmienku tiež stojí:

  • stroje na výrobu zmrzliny - stroje na výrobu talianskej zmrzliny, vírov, sorbetov a mrazených nápojov,
  • kávovary - profesionálne typy portafiltrov, tlakových a prepadových automatov,
  • fritézy - jednokomorové alebo dvojkomorové elektrické fritézy potrebné v každej reštaurácii, kde sa podávajú hranolky,
  • vaflovače - profesionálne vaflovače od mnohých výrobcov na prípravu tradičných alebo bublinkových vaflí,
  • grilyohrievače a kebab zariadenia - plynové alebo elektrické, vrátane valcových ohrievačov,
  • mixéry – k dispozícii sú ručné, planétové alebo špirálové mixéry.

Ostatné gastronomické doplnky

Ďalšie príslušenstvo, ktoré by nemalo chýbať v každej gastronómii, sú okrem iného: výrobníky ľadových kociekkrájačemiesiče cesta. Nevyhnutnými gastro strojmi, ktoré zabezpečujú čistotu a hygienu kuchynského vybavenia a riadu, sú umývačky riadusterilizátory a ožarovače. Rozdeľovače a guľovačky na cesto a chlieb, plechy, šľahačkové kartuše a sifóny, masové šľahače a linky na výrobu šišiek sú nenahraditeľné v každej cukrárni a pekárni.

Čo nesmie chýbať v dobre vybavenej kuchyni reštaurácie?

 

Hrnce pre reštaurácie - ako si vybrať?

Čo odlišuje gastro hrnce na prvý pohľad, je ich veľkosť. V najväčších prevádzkach sa bežne používajú hrnce s objemom 100 litrov . Štandardom je mať nádoby s objemom 30-40 litrov. Veľkou výhodou reštauračného hrnca bude jeho univerzálnosť, teda možnosť variť na akomkoľvek type variča alebo varnej dosky. Pri výbere sa oplatí venovať pozornosť aj možnosti umývania hrncov v umývačke riadu, čím ušetríte čas a energiu vynaloženú na ručné umývanie.

Koľko hrncov do reštaurácie kúpiť? Počet závisí od z profilu miesta. Napríklad reštaurácia, ktorá ponúka vegetariánske alebo vegánske jedlá, bude podľa definície potrebovať aspoň 4-5 hrncov s priemernou kapacitou na tradičné varenie produktov. Veľký výber hrncov v tejto veľkosti nájdete v ponuke značky Revolution . Na druhej strane hrnce s veľkým priemerom, napríklad 28 cm, sú ideálne na varenie v pare, pretože vám to umožní pripraviť viac zeleniny súčasne. V kuchyni by mal byť aspoň jeden hrniec na zemiakyso špeciálnym kohútikom, ktorý uľahčuje cedenie. V ponuke takéhoto miesta budú určite polievky. Na prípravu tzv polievka dňa možno budete potrebovať 100-litrový hrniec. Netreba zabúdať ani na to, že z času na čas bude riad pre kuchárov na čas umývania nedostupný. Preto sa oplatí mať 1-2 náhradné hrnce navyše. Pri výbere sa oplatí venovať pozornosť aj možnosti umývania hrncov v umývačke riadu, čím ušetríte čas a energiu vynaloženú na ručné umývanie.

Väčšina profesionálnych hrncov je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, kvôli ich odolnosti voči mechanickému poškodeniu či korózii. Obľúbené sú aj medené hrnce. Viac sa o nich dočítate v článku Fakty a mýty o medených hrncoch .

Cateringové doplnky

V reštauračnej kuchyni sú často nenahraditeľné doplnky uľahčujúce prípravu veľkého množstva jedál. V prípade hrncov stojí za zmienku napríklad vložky do varičov cestovín , ktoré umožňujú pripravovať niekoľko druhov pást súčasne. Pre reštauráciu s talianskou alebo tradičnou slovenskou kuchyňou bude varič určite nenahraditeľný. Zariadenie, ľudovo známe ako výrobník cestovín Royal Catering, má tri samostatné komory s objemom 4 litre a celkovo šesť varných košíkov. Zariadenie je vhodné aj na prihrievanie. Dôležité je aj skladovanie potravín. 

Novinky z nášho blogu

Kutilstvo na záhradu patrí
22.12.2018 Kutilstvo
Kutilstvo na záhradu patrí
Niet lepšieho pocitu, ako keď si sami urobíte na záhrade pergolu alebo manželke vyrobíte kŕmidlo pre vtáčiky. čítať celé
10 dôvodov, prečo relaxovať chodením do prírody
21.12.2018 Turistika
10 dôvodov, prečo relaxovať chodením do prírody
Zostavili sme pre vás dôvody, prečo by mal každý človek, starajúci sa o svoje zdravie, častejšie vyraziť do prírody. čítať celé
Ako správne pestovať tulipány
Ako správne pestovať tulipány
Základom úspechu pri pestovaní tulipánov je vytrvať a nenechať sa odradiť počiatočným neúspechom. čítať celé
Náhodne generovaný článok
19.12.2018 Kutilstvo
Náhodne generovaný článok
Sen plný problémy společné úhlem dosahoval 750 zaznamenáno tvar jakýsi do stavu. Argumenty ten učit trénovaly varování stejná disponují, do planetu te... čítať celé
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk